Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La UGT denuncia el dèficit de personal del SEPE, que ha perdut un terç de la plantilla en 10 anys: “Plou sobre mullat”

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha perdut un terç de la plantilla en 10 anys i no pot fer front a l’augment del 600% de la càrrega de […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha perdut un terç de la plantilla en 10 anys i no pot fer front a l’augment del 600% de la càrrega de feina de la pandèmia, segons la UGT. En un comunicat, el sindicat denuncia la situació de “col·lapse” de les oficines de l’organisme, que ha provocat retards de fins a tres mesos en la tramitació de les prestacions d’atur a Barcelona, segons va avançar l’ACN. Una situació que la UGT veu “conseqüència d’anys de desídia per part de l’Administració General de l’Estat en la dotació de personal al servei públic d’ocupació”. “Ara ens trobem que plou sobre mullat i que el personal ja sobrepassat pateix la protesta legítima d’una població que necessita més serveis i més atenció que mai”, afirmen.

“Des de fa 10 anys, la plantilla del SEPE a Catalunya s’ha vist reduïda en un 35%”, insisteix el sindicat que considera que les contractacions recents “no aconsegueixen pal·liar el dèficit existent”. L’organització que dirigeix Camil Ros veu un patró “similar” a les oficines catalanes de l’Institut Nacional de Seguretat Social, que ha perdut un 20% del personal des del 2010. La falta de treballadors es nota especialment ara, quan hi ha un increment de càrrega de les tramitacions de l’ingrés mínim vital i la gestió del règim classes passives amb “molt menys efectius”El sindicat creu que l’administració ha evolucionat electrònicament més ràpid que la ciutadania, que “no se’n surt” de gestionar els nous programes informàtics, “cosa que provoca moltíssims endarreriments”.