Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

La UGT demana que el pacte nacional per a la llengua serveixi per reactivar el català a l’entorn laboral

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La UGT de Catalunya demana que el pacte nacional per la llengua serveixi per reactivar l’ús del català a l’entorn laboral. En un comunicat, el sindicat ha presentat un conjunt de propostes per impulsar l’ús de la llengua catalana als centres de treball, entre les quals hi ha la creació d’un “observatori de la llengua catalana”, que permeti anar més enllà del coneixement que actualment es té sobre l’ús de la llengua al món laboral. La UGT també proposa impulsar cursos de català mitjançant la formació contínua, la posada en marxa de campanyes en espais on no es fa servir i recuperar l’ensenyament del català a l’FP.

En l’àmbit educatiu, la UGT proposta una bateria de mesures que fan referència al món del lleure, l’editorial, la formació de català per a adults, la gratuïtat en la inscripció en modalitat lliure als exàmens per obtenir la certificació de català, el suport a la digitalització en català i el foment de la producció de videojocs en català i la traducció dels que tenen més acceptació entre el jovent.

Publicitat

El sindicat ha explicat que les mesures proposades són el resultat d’una anàlisi elaborat per la UGT, i de diversos debats interns sobre la situació actual de la llengua catalana a l’entorn laboral, elaborat entre els mesos de febrer i juny.

El document ‘Propostes per al Pacte Nacional per la Llengua. Síntesi de les sessions de debat intern al sindicat’ el sindicat avisa que hi ha molt poca informació sobre els usos lingüístics en l’àmbit laboral “que permetin fer un diagnòstic acurat sobre la situació del català, informació del tot necessària per poder definir polítiques lingüístiques que n’impulsin l’ús i que siguin efectives”.

Segons han detallat, la proposta s’ha fet arribar a la Secretaria de Política Lingüística del Govern de la Generalitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió