Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La UGT de Lleida denunciarà diverses empreses del camp per suposada “explotació laboral” als treballadors

ACN Lleida.-La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha presentarà en els pròxims dies diverses denúncies contra empreses del camp ja que assegura que algunes d’elles “tenen treballadors explotats laboralment”. […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Lleida.-La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha presentarà en els pròxims dies diverses denúncies contra empreses del camp ja que assegura que algunes d’elles “tenen treballadors explotats laboralment”. El sindicat ha detectat que hi ha diverses persones que treballen vuit hores al dia de dilluns a diumenge i cobrant per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI). A més, la UGT-FICA denuncia que a cada treballador “se li cobra 5 euros diaris de transport i no se li ofereix allotjament, incomplint així el conveni col·lectiu”. El sindicat ha tingut coneixement d’aquest fets en les trobades mantingudes al pavelló Agnès Gregori de Lleida amb temporers que arriben per treballar a la campanya de la fruita.

La UGT ha estat atenent a temporers al pavelló Agnès Gregori de Lleida, per conèixer la situació de les persones que arriben a la ciutat a treballar al camp i assessorar-les en cas que sigui necessari. Durant les trobades amb diversos treballadors agraris, el sindicat també ha detectat un percentatge important de persones que no tenen papers i per tant, no poden tenir contracte. En aquests casos, el sindicat, a través AMIC-UGT (Associació d’Ajuda Mútua a Immigrants a Catalunya), assessora els temporers en la mesura del possible i treballa per buscar una solució per regularitzar la seva situació.D’altra banda, la UGT també ha detectat casos de persones que estan en situació regular, però que no tenen feina i estan apuntats a les borses de treball. “No s’entén que es demani mà d’obra per al camp i que no es truqui a la gent que està apuntada a les llistes”, afirma Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.