Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La UGT alerta que el nombre de treballadors en risc de pobresa ha crescut un 26,1% en un any a Catalunya

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) ha alertat que el nombre de treballadors en risc de pobresa ha crescut un 26,1% en un any a Catalunya, coincidint amb el […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) ha alertat que el nombre de treballadors en risc de pobresa ha crescut un 26,1% en un any a Catalunya, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa. En total, gairebé mig milió de catalans amb feina tenen uns ingressos inferiors al llindar de la pobresa. El sindicat atribueix l’augment a la “precarització” del mercat del treball que es fa palesa, diuen, en els contractes temporals, les jornades parcials, les feines mal pagades, les falses cooperatives i autònoms i les plataformes digitals. Tot plegat, pressiona a la baixa els salaris, asseguren. A més, el sindicat ha lamentat el creixement del nombre de joves en risc de pobresa al treball, una xifra que ha crescut un 127% enfront del 26% de les persones d’entre 25 i 64 anys.

El sindicat també ha assegurat que les dones amb feina viuen una situació més precària que els homes. Segons dades d’UGT, les dones amb feina i amb ingressos per sota del llindar de la pobresa han augmentat un 40% davant del 15,6% del creixement mostrat en els homes.”Aquestes dades són un reflex més de les discriminacions i desigualtats del nostre mercat de treball causat pel fet que les dones tenen feines més temporals, amb salaris més baixos, amb més parcialitat i, en general, més precàries”, asseguren.Per solucionar-ho, la UGT ha reclamat que s’estableixin ingressos “dignes” augmentent el Salari Mínim Interprofessional fins al 60% del sou mitjà, que en el cas de Catalunya està al voltant dels 1.100 euros. També han demanat la derogació immediata de les darreres reformes laborals, la dotació a la Inspecció de Treball de més recursos i més personal i el foment de la contractació indefinida i la jornada completa com a model general de la contractació laboral.