Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La UE tanca l’acord de lliure comerç amb Mercosur després de 20 anys de negociacions

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i Mercosur han tancat aquest divendres 20 anys de negociacions en arribar finalment a un acord comercial “ambiciós, equilibrat i ampli” entre les dues regions. El […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i Mercosur han tancat aquest divendres 20 anys de negociacions en arribar finalment a un acord comercial “ambiciós, equilibrat i ampli” entre les dues regions. El nou marc comercial, resa un comunicat de la Comissió Europea, consolidarà una associació “estratègica” i crearà “oportunitats significatives” per als països europeus i els estats que integren el bloc del Mercat Comú del Sud – el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai, i Paraguai-. “És un moment històric, ha afirmat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker”.

L’acord, afirma Brussel·les, cobrirà una població de 780 milions d’habitants i representa un “clar compromís” de les dues regions amb el comerç inteernacional, “donant a les empreses europees un important avantatge en un mercat amb un enorme potencial”.El pacte suposarà “importants reformes econòmiques i modernitzacions” dels països del Mercosur i respectarà, segons el comunicat de la Comissió, “els més alts estàndards de seguretat alimentària i protecció del consumidor”. A banda, també tindrà en compte les normes ambientals i conté “compromisos específics” sobre els drets laborals. Fa pocs dies, una carta impulsada pel president en funcions Pedro Sánchez i firmada pels líders d’Alemanya, Holanda, Suècia, Portugal, República Txeca i Letònia demanava a la Comissió Europea, la responsable de dirigir les converses comercials, que fes una oferta “equilibrada i raonable” per facilitar el pacte amb aquesta agrupació regional formada per l’Argentina, el Brasil, Paraguai i l’Uruguai. “És el moment de tancar-lo”, defensaven llavors fonts diplomàtiques espanyoles en veure “una oportunitat” per signar el pacte.