Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La UE recomana demanar una PCR negativa a tots els viatgers de tercers països

ACN Brussel·les.-Els estats de la Unió Europea (UE) han acordat aquest dimarts actualitzar les recomanacions que s’apliquen als viatgers procedents de tercers països. El text recomana demanar una prova PCR […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Brussel·les.-Els estats de la Unió Europea (UE) han acordat aquest dimarts actualitzar les recomanacions que s’apliquen als viatgers procedents de tercers països. El text recomana demanar una prova PCR negativa feta 72 hores abans del desplaçament a tots els viatgers d’aquests països, tant si viatgen per una raó essencial o no. A més, recomanen que facin quarantena i que es faci rastreig dels contactes durant 14 dies, així com tests addicionals durant aquest període si cal. En cas de viatgers que venen d’una zona on alguna de les variants del coronavirus suposa una “preocupació”, “s’haurà d’imposar una quarantena i tests addicionals després de l’arribada”.

Per al personal de transport i els treballadors fronteres, els 27 recomanen “no exigir més que un test ràpid d’antígens negatiu a l’arribada”.