Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La UE reclama a Erdogan una “desescalada sostinguda” de les tensions per reconduir la relació

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president el Consell Europeu, Charles Michel, han reclamat en una reunió per videoconferència aquest divendres al president […]

Agències 19/03/2021

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president el Consell Europeu, Charles Michel, han reclamat en una reunió per videoconferència aquest divendres al president de Turquia, Recep Tayipp Erdogan, una “desescalada sostinguda” de les tensions per reconduir la relació. Després de l’escalada de tensions per les accions de Turquia al Mediterrani Oriental, els dos líders de les institucions comunitàries han traslladat a Erdogan “la importància de reforçar la confiança per permetre una agenda UE-Turquia més positiva”. Segons apunten en un comunicat, en la trobada també han abordat la situació dels refugiats sirians a Turquia i altres qüestions de la regió com Líbia i Síria.

La reunió per videoconferència arriba una setmana abans que els líders de la Unió Europea abordin en una cimera les relacions amb Turquia. La trobada serveix per preparar el debat, però ja fonts comunitàries apuntaven aquesta setmana que la situació al Mediterrani Oriental, on Turquia mantenia disputes marítimes amb Xipre i Grècia, ha millorat, cosa que el bloc comunitari vol aprofitar per reconduir la relació amb un soci estratègic com és Turquia.