Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

La UE mobilitza nou mitjans aeris, un miler de bombers i 200 vehicles per combatre els incendis a Grècia

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha mobilitzat nou mitjans aeris, un miler de bombers i 200 vehicles per ajudar a combatre els incendis forestals a Grècia, segons ha indicat la Comissió […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha mobilitzat nou mitjans aeris, un miler de bombers i 200 vehicles per ajudar a combatre els incendis forestals a Grècia, segons ha indicat la Comissió Europea en un comunicat. A través del mecanisme de protecció civil de la Unió Europea, Brussel·les contribueix a la lluita contra els focs també a Macedònia del Nord, Albània, Itàlia i Turquia, amb un total de 14 hidroavions, tres helicòpters, uns 1.300 bombers i 250 vehicles. En concret, treballen en aquesta zona afectada pels focs efectius provinents de França, Alemanya, Polònia, Àustria o Eslovàquia, així com de Xipre, Txèquia, Romania, Suècia, Croàcia i Espanya.

“Estem mobilitzant una de les operacions conjuntes de lluita contra el foc d’Europa més grans, ja que hi ha múltiples incendis que afecten diversos països alhora”, ha assegurat el comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarcic, en un comunicat. Segons ha indicat, la coordinació d’aquesta resposta conjunta per ajudar Grècia i altres països “demostra la necessitat de prioritzar les respostes de crisis també a nivell europeu”. En una piulada, el primer ministre grec, Kiriakos Mitsotakis, ha agraït l’ajut rebut de diversos països per combatre el foc. A més d’oferir ajut a través del mecanisme de protecció civil, la UE també contribueix a la lluita contra els focs amb l’ús del satèl·lit Copernicus, que ajuda a visualitzar les zones afectades pels focs a Grècia i Macedònia del Nord.