Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La UE limitarà l’exportació de material “sensible o tecnològic” que es pugui utilitzar per a la “repressió” a Hong Kong

ACN Brussel·les.-El Consell de la Unió Europea (UE) ha adoptat una “resposta inicial” a la llei de seguretat per Hong Kong imposada per la Xina. En el paquet de mesures, […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Brussel·les.-El Consell de la Unió Europea (UE) ha adoptat una “resposta inicial” a la llei de seguretat per Hong Kong imposada per la Xina. En el paquet de mesures, hi ha la limitació en l’exportació de material “sensible o tecnològic” que se “sospiti” que pot ser utilitzat per a “repressió interna”, la revisió de les “implicacions” que la llei pot tenir en les polítiques d’asil i immigració i “l’observació continuada” dels judicis contra activistes prodemocràtics a Hong Kong. En les conclusions adoptades aquest dimarts, el Consell de la UE considera que la llei de seguretat és “motiu de greu preocupació”. A més, apunta que la Xina no està complint els compromisos internacionals, cosa que “perjudica les relacions” entre el país i la UE.

A més, el Consell de la UE insisteix en el compromís amb “l’estabilitat i prosperitat” de Hong Kong i considera “de gran importància la preservació del seu alt nivell d’autonomia”.