Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

La UE imposarà noves sancions a Rússia per vulneració de drets humans arran del cas Navalni

ACN Brussel·les.-La Unió Europea imposarà noves sancions a Rússia per vulneració de drets humans arran del cas de l’opositor rus Alexei Navalni. Els ministres d’exteriors de la UE han arribat […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea imposarà noves sancions a Rússia per vulneració de drets humans arran del cas de l’opositor rus Alexei Navalni. Els ministres d’exteriors de la UE han arribat aquest dilluns a un principi d’acord per activar per primera vegada el nou mecanisme europeu que permet sancionar a un país tercer per violar els drets humans. Tot i això, els 27 encara han de decidir quins individus es veuran afectats per aquestes noves sancions. De totes maneres, els estats membre de la UE s’han compromès a buscar “espais” de diàleg amb el Kremlin en qüestions com l’acord nuclear amb l’Iran o en l’àmbit sanitari.

Les sancions s’afegiran a les imposades per l’annexió de Crimea del 2014, per les activitats russes a l’est d’Ucraïna i per l’ús d'”armes químiques” en l’enverinament de Navalni.