Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La UE imposarà aranzels per valor de 3.400 MEUR a productes dels EUA per les ajudes a Boeing

ACN Brussel·les.-La Unió Europea imposarà aranzels per valor de 3.400 milions d’euros a productes dels Estats Units per les ajudes a Boeing. Així ho ha avançat aquest dilluns al matí […]

Agències 09/11/2020

ACN Brussel·les.-La Unió Europea imposarà aranzels per valor de 3.400 milions d’euros a productes dels Estats Units per les ajudes a Boeing. Així ho ha avançat aquest dilluns al matí el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis. “L’Organització Mundial del Comerç ens permet fer aquest pas i això és el que farem”, ha dit en una roda de premsa prèvia a la reunió de ministres europeus sobre comerç. Brussel·les tira endavant amb les represàlies malgrat la victòria del demòcrata Joe Biden Tot i això, Dombrovskis ha assegurat que estan “oberts a negociar una solució” amb Washington per resoldre aquesta disputa comercial en el sector de l’aviació, ja que els EUA també van imposar aranzels per les ajudes a Airbus amb l’aval de l’OMC.

De fet, la CE ja s’ha posat en contacte de manera informal amb l’equip de Biden per parlar, entre altres coses, del comerç transatlàntic.”Continua sobre la taula la proposta d’eliminar o suspendre aquests aranzels per part de totes dues bandes i avançar en una solució negociada sobre l’aviació civil”, ha recordat Dombrovskis.Disputa comercial per l’aviacióA l’octubre l’OMC va donar llum verda a la Unió Europea per imposar aranzels per un valor màxim anual de 3.400 milions d’euros a productes dels Estats Units com a compensació per les ajudes nord-americanes al gegant aeronàutic Boeing. Fa just un any, el setembre del 2019, el mateix organisme va dictar a favor dels Estats Units per les ajudes de la UE a Airbus, que es va traduir amb aranzels valorats en 6.400 milions d’euros a productes europeus, entre ells el vi, l’oli o el formatge.A Brussel·les ja hi ha una llista de productes nord-americans on poder aplicar aquestes sancions de 3.400 milions d’euros i també se centrarien en el sector de l’alimentació: peix, formatges i fruites de tota mena serien els afectats.