Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La UE imposa sancions econòmiques a Bielorússia amb la restricció d’exportacions clau per al país

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha imposat aquest dijous noves sancions a Bielorússia per la deriva del règim d’Aleksandr Lukaixenko. Després que els líders europeus acordessin impulsar sancions econòmiques després que […]

Agències 24/06/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha imposat aquest dijous noves sancions a Bielorússia per la deriva del règim d’Aleksandr Lukaixenko. Després que els líders europeus acordessin impulsar sancions econòmiques després que Minsk forcés l’aterratge d’un avió per detenir un periodista opositor, el Consell de la Unió Europea ha restringit exportacions clau per a Bielorússia. La restricció afecta al comerç a productes derivats del petroli i els utilitzats per a la fabricació de tabac, entre d’altres. També es restringeix l’accés als mercats de capital de la Unió Europea i el Banc Europeu d’Inversions deixarà de finançar projectes del sector públic.

A més, la decisió del Consell també prohibeix vendre, subministrar, transferir o exportar de manera directa o indirecta a qualsevol persona a Bielorússia equipament, tecnologia o software destinat a la supervisió d’internet i a interceptar comunicacions telefòniques, així com la venta de productes o tecnologies d’ús militar. Això s’aplica tant a persones com a entitats o òrgans de Bielorússia.