Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La UE i el Regne Unit reprendran les negociacions comercials per videoconferència la setmana que ve

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i el Regne Unit reprendran la setmana que ve per videoconferència les negociacions comercials aturades pel covid-19. Després d’una primera ronda de contactes a principis de […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i el Regne Unit reprendran la setmana que ve per videoconferència les negociacions comercials aturades pel covid-19. Després d’una primera ronda de contactes a principis de març, les converses s’havien limitat a consultes tècniques entre els equips negociadors. El cap negociador de la UE, Michel Barnier, ha estat de baixa per coronavirus, però aquesta setmana ja ha tornat a l’activitat. Tanmateix, les parts han acordat que cal accelerar ja les converses de les onze taules sectorials de diàleg abans de finals de juny, la data límit per decidir sobre l’última pròrroga del Brexit. Així, s’han pactat tres rondes de negociacions per a les setmanes del 20 d’abril, l’11 de maig i l’1 de juny.

La UE veu “serioses discrepàncies” amb els britànics, especialment pel que fa a “la igualtat de condicions” en el comerç, la pesca, la cooperació judicial i la governança del pacte de noves relacions. A més, abans de la pandèmia ja considerava que el temps era just per tancar un acord abans de finals d’aquest 2020, quan el Regne Unit sortirà a efectes pràctics del club europeu.Per evitar una sortida sense acord comercial, tots dos poden acordar un nou i últim ajornament del Brexit, però ho han de fer abans de finals de juny. Tot i això, fins ara el govern de Boris Johnson s’ha oposat frontalment a una altra pròrroga.