Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La UE ha enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que els estats membre ja han enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna. En la roda de premsa posterior a la reunió de ministres de Defensa europeus, Borrell ha apuntat que aquestes xifres equivalen a 800 milions d’euros del pla de 1.000 milions d’euros acordat al març perquè els 27 subministressin a Kíiv munició i míssils dels estocs. A més, Borrell ha detallat que el finançament del fons europeu per enviar armes a Ucraïna ha servit perquè els països mobilitzin 10.000 milions d’euros en el subministrament de material militar a Kíiv.

Pel que fa a la missió europea d’entrenament, Borrell ha dit que ja s’han format 20.000 soldats ucraïnesos dels 30.000 que es preveu entrenar fins a finals d’any. “És un èxit extraordinari”, ha apuntat. Segons l’alt representant, la xifra d’ajuda total a Ucraïna per part de la UE ascendeix a 65.000 milions d’euros, inclòs el suport militar, en matèria de refugiats o macrofinancer, entre d’altres.

Publicitat

“Els pròxims dies, setmanes i mesos seran estratègicament decisius per a la guerra”, ha avisat Borrell. Mentrestant, els 27 continuen sense desbloquejar el nou tram per enviar armes a Kíiv, bloquejat per Hongria. Borrell ha confiat que “els obstacles es puguin superar aquesta setmana”. “Hi ha una voluntat política molt àmplia d’arribar a un acord”, ha dit Borrell. Paral·lelament, també es manté bloquejat el nou paquet de sancions contra Rússia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió