Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La UE està “molt preocupada pels bombardejos” a l’est d’Ucraïna i avisa Moscou que està preparada per posar sancions

ACN Brussel·les – La Unió Europea està “molt preocupada pels bombardejos” a l’est d’Ucraïna i ha avisat Rússia que els 27 estan preparats per posar sancions “ràpidament” si ataca el […]

Agències 17/02/2022

ACN Brussel·les – La Unió Europea està “molt preocupada pels bombardejos” a l’est d’Ucraïna i ha avisat Rússia que els 27 estan preparats per posar sancions “ràpidament” si ataca el país. Després de la reunió extraordinària dels líders europeus a Brussel·les aquest dijous per abordar la situació, l’Alt Representant de la UE Josep Borrell ha assegurat que hi ha un paquet de sancions “potent” preparat i que hi haurà represàlies en l’àmbit energètic. Borrell no ha detallat quin tipus d’atac desencadenaria la imposició de sancions i només ha dit que dependrà “del nivell d’intensitat de l’agressió”.

El cap de la diplomàcia europea assegura que convocaran “immediatament” una reunió dels ministres d’exteriors de la UE per aprovar les sancions si és necessari. Amb tot, Brussel·les assegura que encara creu en la via diplomàtica.

“Volem continuar creient que els esforços diplomàtics poden donar resultats tangibles positius”, ha assegurat el president del Consell Europeu, Charles Michel, a la seva arribada a la cimera entre la UE i la Unió Africana. La primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, també ha defensat que la prioritat ha de ser “trobar una solució diplomàtica” al conflicte: “No volem una escalada”.

“Instem Rússia a desescalar. Necessitem canvis tangibles i visibles sobre el terreny”, ha afegit Michel.