Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La UE, els EUA, el Regne Unit i 18 països més, “profundament preocupats” pels drets de nenes i dones a l’Afganistan

ACN Barcelona.-La Unió Europea, els Estats Units, el Regne Unit i 18 països més han assegurat en un comunicat conjunt que estan “profundament preocupats per les dones i nenes de […]

Avatar
Agències 18/08/2021

ACN Barcelona.-La Unió Europea, els Estats Units, el Regne Unit i 18 països més han assegurat en un comunicat conjunt que estan “profundament preocupats per les dones i nenes de l’Afganistan, els seus drets a l’educació, a treballar i a moure’s lliurement”. Els països fan una crida als talibans a “garantir la protecció” de les afganeses i afirmen que oferiran “ajuda humanitària i suport per garantir que se sent la seva veu”. En plena retirada occidental del país i amb molta incertesa sobre el nou règim, aquests estats afirmen que les nenes i dones afganeses “mereixen viure en pau, seguretat i dignitat”.

“Seguirem de prop com qualsevol futur govern garanteix drets i llibertats que han estat part integral de la vida de les dones a l’Afganistan en els últims 20 anys”, afirmen. La declaració està signada pels EUA, la UE, el Regne Unit, Albània, Argentina, Austràlia, Brasil, Canada, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Hondures, Guatemala, Nord Macedònia, Nova Zelanda, Noruega, Paraguai, Senegal i Suïssa.