Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La UE destina 8 milions d’euros d’ajuda d’emergència a Palestina

ACN Brussel·les.-La UE destina 8 milions d’euros d’ajuda d’emergència per a Palestina. Amb aquest anunci la Unió Europea augmenta l’assistència humanitària a Palestina a més de 34 milions d’euros. Aquest […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Brussel·les.-La UE destina 8 milions d’euros d’ajuda d’emergència per a Palestina. Amb aquest anunci la Unió Europea augmenta l’assistència humanitària a Palestina a més de 34 milions d’euros. Aquest finançament addicional es dedicarà a donar suport a les víctimes de la violència recent. En concret, pretén ajudar a protegir els palestins “més vulnerables” i proporcionar ajut per a salvar vides i defensar la dignitat humana. El comissari per a la Gestió de Crisis, Janez Lenarčič, ha destacat la importància d’aquests diners, “Després de l’anunci d’un alto al foc, ara és vital l’accés humanitari urgent per alleujar el patiment de les moltes víctimes innocents”.

A més dels 8 milions d’euros en ajuda d’emergència, s’inclouran 200.000 euros per a donar suport a la Societat de la Mitja Lluna Roja de Palestina (PRCS, per les seves sigles en anglès) per a la prestació d’assistència immediata a través de serveis mèdics d’emergència 24 hores, cada dia de la setmana, a la Franja de Gaza i Cisjordània, inclòs Jerusalem de l’Est. També se sumen als 8 milions, 300.000 euros per donar suport als refugiats palestins a Egipte i 500.000 euros més procedents d’Itàlia.En total, des del 2000, la Unió Europea ha proporcionat més de 818 milions d’euros en ajuda humanitària per satisfer les necessitats bàsiques de la població palestina.