Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La UE destina 6,5 MEUR en ajuda humanitària a Turquia i Síria en una de les majors operacions de la seva història

ACN Brussel·les – La Unió Europea ha anunciat aquest dimecres que destinarà 6,5 milions d’euros addicionals en ajuda humanitària a Turquia i Síria a través del Mecanisme de Protecció Civil […]

Agències 08/02/2023

ACN Brussel·les – La Unió Europea ha anunciat aquest dimecres que destinarà 6,5 milions d’euros addicionals en ajuda humanitària a Turquia i Síria a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE. Amb aquesta partida, els estats membres pretenen donar suport a les tasques de rescat i atendre els afectats pels terratrèmols que van sacsejar ambdós països el passat dilluns. Segons ha detallat la Comissió Europea en un comunicat, es tracta d’una de les majors operacions de la seva història. A banda del suport econòmic, la UE també treballa amb diverses ONG per ajudar a les persones desplaçades pel sisme. Segons les últimes dades recollides per la premsa local, gairebé 300.000 sirians s’han vist obligats a abandonar les seves llars.

Turquia rebrà tres milions d’euros del Mecanisme de Protecció Civil de la UE. En paral·lel, un total de vint estats membres hi ha fet arribar 31 equips de rescat i cinc equips mèdics, formats per 1.500 professionals i cent gossos entrenats. A més, països com Alemanya, Lituània i Eslovènia han ofert mantes, tendes i estufes.

A Síria, per altra banda, arribaran 3,5 milions d’euros per donar suport a gent sense llar, garantir aigua potable, proporcionar material sanitari essencial i accelerar les tasques de rescat.

L’últim balanç apunta que ja són més d’11.000 els morts que han provocat els terratrèmols que es van produir dilluns. Aquest dimecres, Turquia ha informat d’almenys 8.574 defuncions, mentre que al territori sirià se’n comptabilitzen 2.530. La xifra de ferits també s’enfila fins a més de 50.000 i el nombre d’edificis destruïts -només a Turquia- supera els 6.400.