Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

La UE bloqueja en un any 603 exportacions de béns que es podien utilitzar amb finalitats militars

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha bloquejat en el darrer any 603 exportacions de béns que es podien utilitzar amb finalitats militars. Aquesta és una de les conclusions de l’informe presentat […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha bloquejat en el darrer any 603 exportacions de béns que es podien utilitzar amb finalitats militars. Aquesta és una de les conclusions de l’informe presentat aquest dimarts per la Comissió Europea que avalua el primer any del mecanisme per controlar les inversions estrangeres i les exportacions. Després d’analitzar 265 transaccions notificades pels estats fins a finals de juny, l’estudi apunta que el 80% de les transaccions van rebre ràpidament llum verda perquè no calia investigar-les més i que Brussel·les només ha emès una opinió en menys del 3% dels casos. La inversió estrangera del bloc comunitari arriba principalment dels Estats Units, el Regne Unit i la Xina, seguits del Canadà i els Emirats Àrabs Units.

Pel que fa a les exportacions de productes de doble ús, és a dir, que es poden destinar tant a usos civils com militars i nuclears, l’informe de Brussel·les indica que en un any s’han rebut 30.292 peticions o notificacions per a l’exportació, de les quals 603 s’han denegat. Aquesta xifra representa el 0,02% del total.