Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

La UE avisa que les sancions per la crisi a Ucraïna afectaran “la capacitat de Rússia per accedir als mercats financers”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Unió Europea avança que les sancions per la crisi a Ucraïna afectarà “la capacitat de Rússia per accedir als mercats financers”. A l’espera que els 27 aprovin les primeres represàlies pel reconeixement rus de les regions rebels de Donetsk i Lugansk, el president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, han emès un comunicat conjunt on avisen que el paquet de sancions que hi ha ara sobre la taula inclou propostes que castigaran “bancs que financin les operacions militars russes” en aquests territoris. També asseguren que entraran a la llista de sancions les “persones implicades” en la decisió de reconèixer la independència de Donetsk i Lugansk.

Les sancions també aniran orientades a bloquejar “el comerç des de les dues regions separatistes cap i des de la UE”. L’objectiu de la UE és que “limitar” la capacitat del Kremlin de finançar la seva acció militar i que les repúbliques autoproclamades de Donetsk i Lugansk “sentin clarament les conseqüències econòmiques” pels últims esdeveniments.

Publicitat

Amb tot, la decisió final sobre les sancions està en mans dels 27 estats membre de la UE, que han d’aprovar el paquet per unanimitat. “La UE manté la seva plena solidaritat amb Ucraïna i està unida en el suport a la seva sobirania i integritat territorial”, diuen des de les institucions comunitàries.

Els ministres d’exteriors dels 27 es reuniran d’urgència a París aquesta tarda per donar el vistiplau al paquet de sancions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió