Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La UE avisa el Regne Unit que se li està “acabant la paciència” per l’incompliment del protocol per a Irlanda del Nord

ACN Brussel·les.-La Unió Europea avisa el Regne Unit que se li està “acabant la paciència” per l’incompliment d’algunes disposicions del protocol per a Irlanda del Nord. Després que els britànics […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea avisa el Regne Unit que se li està “acabant la paciència” per l’incompliment d’algunes disposicions del protocol per a Irlanda del Nord. Després que els britànics hagin advertit que la situació a Irlanda del Nord és “insostenible” i hagin reclamat “sentit comú” a Brussel·les, fonts comunitàries subratllen que estan oberts a trobar “flexibilitat”, tal com demanen els britànics, però adverteixen que hi ha “límits en el nombre de solucions que es poden trobar”. Davant l’incompliment, les mateixes fonts insisteixen que la Unió Europea utilitzarà “totes les eines disponibles” per fer complir l’acord postBrexit, però eviten concretar noves accions.

Representants d’ambdues parts es reuneixen aquest dimecres per analitzar, entre d’altres, l’aplicació del protocol per a Irlanda del Nord. Fonts comunitàries auguren que aquesta qüestió serà la “més important” de la trobada. En la reunió, fonts comunitàries diuen que l’equip europeu tornarà a reclamar al britànic l’aplicació “completa” del protocol. Apunten que lamentaran la manca de “bona fe” britànica per “complir els compromisos” de l’acord, les “amenaces” i el camí que han elegit “d’unilateralitat” i “confrontació”.