Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

La UE aprova el vuitè paquet de sancions contra Rússia que limita el preu del petroli que s’envia a altres països

ACN Praga – La Unió Europea ha aprovat formalment aquest dijous el vuitè paquet de sancions contra Rússia en resposta a l’annexió de territoris d’Ucraïna. Els ambaixadors dels 27 van […]

Agències 06/10/2022

ACN Praga – La Unió Europea ha aprovat formalment aquest dijous el vuitè paquet de sancions contra Rússia en resposta a l’annexió de territoris d’Ucraïna. Els ambaixadors dels 27 van tancar aquest dimecres l’acord i el Consell ha aprovat definitivament la nova ronda de sancions que inclou un límit al preu del petroli rus i productes relacionats que s’envia a països tercers i restriccions en l’exportació de tecnologia i productes industrials i químics. El topall al preu del cru rus que s’envia a tercers països entrarà en vigor al desembre i al de productes relacionats a partir del febrer de l’any que ve. El paquet també prohibeix que els ciutadans europeus seguin en consells d’administració d’empreses públiques russes.

El nou paquet de sancions també amplia la prohibició d’importació als productes d’acer que es fan o s’exporten des de Rússia. També inclou restriccions a productes de fusta, paper, maquinària, plàstics i tabac, entre d’altres.

La nova ronda també amplia la llista negra de persones i entitats castigades pel seu paper en la guerra d’Ucraïna. Entre els nous noms hi ha membres del sector de la defensa i individus i entitats que han participat en els referèndums d’annexió dels territoris ucraïnesos.