Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La UE amenaça al Regne Unit amb aturar l’exportació de vacunes si no hi ha “reciprocitat” amb les dosis d’AstraZeneca

ACN Brussel·les.-La Unió Europea amenaça al Regne Unit amb aturar l’exportació de vacunes si no hi ha “reciprocitat” amb les dosis d’AstraZeneca. La Comissió Europea ha assegurat aquest dimecres que […]

Agències 17/03/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea amenaça al Regne Unit amb aturar l’exportació de vacunes si no hi ha “reciprocitat” amb les dosis d’AstraZeneca. La Comissió Europea ha assegurat aquest dimecres que s’han enviat 10 milions de vaccins a Londres en les últimes sis setmanes, però que encara no han rebut les dosis produïdes a les fàbriques britàniques que preveu el contracte amb AstraZeneca. “Encara les estem esperant”, la presidenta de l’executiu europeu, Ursula Von der Leyen, després de lamentar els retards d’AstraZeneca en l’entrega de vacunes.

L’alemanya veu “difícil” explicar als ciutadans perquè la Unió Europea exporta vacunes a altres països que “no fan el mateix”. Per això, Von der Leyen ha demanat “reconsiderar” el volum d’exportacions que es permeten al Regne Unit o a altres països productors de vacunes en funció de la seva reciprocitat. També creu que s’hauria de tenir en compte el nivell de població vacunada en aquests països.”Estem davant de la pitjor crisi del segle, no podem descartar res”, ha dit Von der Leyen que veu prioritari la vacunació per protegir els ciutadans de la covid-19 i recuperar el bloc europeu econòmicament.Von der Leyen ha aclarit que en el cas dels Estats Units sí que hi ha reciprocitat.