Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La UE acorda reduir un 7,5% els dies d’activitat de la flota d’arrossegament del Mediterrani Occidental

ACN Brussel·les.-Els ministres de Pesca de la Unió Europea han acordat reduir un 7,5% els dies d’activitat de la flota d’arrossegament que feineja al Mediterrani Occidental. En el marc de […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Brussel·les.-Els ministres de Pesca de la Unió Europea han acordat reduir un 7,5% els dies d’activitat de la flota d’arrossegament que feineja al Mediterrani Occidental. En el marc de l’acord sobre les possibilitats de pesca per a la flota comunitària per al 2021, els titulars de Pesca han pres aquesta decisió que afecta les flotes d’Espanya, França i Itàlia en un acord que s’ha tancat dijous al matí després d’una negociació que ha durat tota la nit. Després de l’anunci de l’acord, la consellera de Pesca, Teresa Jordà, ha avisat que la retallada “amenaça d’empènyer fora del sistema una part substancial” de la flota de Catalunya.

La retallada del 7,5% que preveu l’acord és la meitat del que proposava la Comissió Europea. Amb tot, la consellera de Pesca ha alertat que amb aquest acord “s’imposa una visió esbiaixada i allunyada de la realitat dels ports i dels sistemes socioecològics mediterranis”.D’altra banda, l’acord entre els ministres de Pesca prorroga tres mesos les quotes per a les poblacions compartides amb el Regne Unit a l’espera de si es pot tancar un acord. La pesca és, a hores d’ara, la qüestió més problemàtica per a l’acord.