Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La UdL obre un compte per recollir fons per lluitar contra el coronavirus

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) ha obert un compte bancari per recollir fons que ajudin a fer front a l’emergència sanitària provocada per la covid-19. A més del compte […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) ha obert un compte bancari per recollir fons que ajudin a fer front a l’emergència sanitària provocada per la covid-19. A més del compte per fer-hi transferències, també es poden efectuar donacions amb targetes a través d’un aplicatiu de CaixaBank que s’ha habilitat. Els diners rebuts es destinaran a la compra de material de protecció (bates impermeables, granotes hidròfugues i mascaretes FPP2 i FPP3 per a personal sanitari, d’assistència a gent gran i altres col·lectius de risc), de tauletes i altres dispositius perquè els malalts puguin comunicar-se amb els seus familiars, així com per a l’allotjament de professionals de la salut que s’hagin de desplaçar al territori per cobrir necessitats de personal.

El compte que ha creat la Universitat de Lleida per recollir diners és el ES81 2100 2464 6102 0001 3709. D’altra banda, el Consell de direcció de la UdL ha informat que per donar una resposta “ràpida i àgil”, s’ha creat un comitè per centralitzar les peticions urgents i canalitzar el lliurament o préstec del material sol·licitat. El personal de la UdL que està treballant directament en la lluita contra el coronavirus pot adreçar les seves peticions de material a la Coordinació de Compromís social, igualtat i cooperació de la Universitat de Lleida.Grups de recerca de l’EPS i l’ETSEA han fabricat més 3.700 viseres de proteccióD’altra banda, els grups de recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP UdL-Agrotecnio) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), els d’Energia Solar, Energia i Intel·ligència Artificial (GREiA), Sustainable Energy, Machinery and Buildings (SEMB) i el Laboratori de Robòtica de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL porten fabricades 3.629 viseres de protecció amb pantalla facial per a personal sanitari, de residències de gent gran i altres col·lectius de risc.Les viseres van començar a produir-se en impressores 3D el 25 de març i fins aleshores el personal investigador, el tècnic i els seus col·laboradors, entre ells estudiantat de màster i doctorat, no s’ha aturat. Una part de les viseres les recullen voluntaris del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL) que les distribueixen a personal sanitari, mentre que les altres s’han repartit als hospitals universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, centres d’assistència primària (CAP), centres mèdics, residències de gent gran, centres d’acollida i d’acció educativa de Lleida i comarques, a AREMI, ASPID, ASPROS, al Banc de teixits i el Col·lectiu de llevadores de Lleida, els ajuntaments de Lleida i Alfarràs, el Centre Penitenciari Ponent, a més de farmàcies, entre altres. A les 3.629 viseres fabricades a Lleida, cal sumar les 104 impreses pel grup de recerca A3 leather innovation Center del campus UdL-Igualada, que s’han repartit en diferents centres de l’Anoia.La fabricació d’aquests materials de protecció està sent possible gràcies a la col·laboració del personal docent i no docent de la UdL que han comprat 100 quilos de fil per a impressores 3D i 4.000 pantalles. La copisteria Armengol de Lleida també va fer donació gratuïta de 1.400 pantalles més.