Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La UdL incorpora onze investigadors predoctorals a través d’IberusTalent

ACN Lleida.-Universitat de Lleida (UdL) ha incorporat onze investigadors predoctorals internacionals en el marc del programa d’atracció de talent del Campus d’Excel·lència Internacional de la vall de l’Ebre, Campus Iberus. […]

Agències 25/06/2021

ACN Lleida.-Universitat de Lleida (UdL) ha incorporat onze investigadors predoctorals internacionals en el marc del programa d’atracció de talent del Campus d’Excel·lència Internacional de la vall de l’Ebre, Campus Iberus. Representen gairebé una tercera part de les 35 beques Marie Sklodwska-Curie, finançades per la Comissió Europea, que han rebut les quatre universitats del consorci dins l’IberusTalent. En les seves dues convocatòries, aquest programa ha rebut més de 600 sol·licituds d’estudiants de 61 països diferents que volien fer el seu doctorat en alguna de les universitats de Campus Iberus. Els investigadors seleccionats, procedents de diferents països, ja s’han incorporat.

Les 35 investigadors procedeixen de Colòmbia, Itàlia, Turquia, Portugal, Grècia, Tunísia, l’Índia, Líban, el Brasil, Ucraïna, Eslovènia, Alemanya, el Brasil, Xile, Rússia, Kenya, Filipines, l’Iran, Etiòpia, Nigèria, l’Argentina i Egipte. La selecció ha requerit de la participació de més de 250 experts de 23 països diferents i s’ha realitzat a partir de l’excel·lència dels candidats i segons els principis de la Carta de l’investigador i el Codi de Conducta per a la contractació, que són avalats pel segell d’excel·lència en recursos humans conferit per la Comissió Europea a les universitats de Campus Iberus.Tot aquest personal investigador realitzarà la seva tesi doctoral en les universitats que formen part de Campus Iberus. Onze, a la UdL; onze més, a la Universitat Pública de Navarra; nou, a la Universitat de Saragossa i quatre a la Universitat de La Rioja. Tot i les dificultats de la pandèmia provocada per la covid-19, tots ja s’han incorporat. IberusTalent, que compta amb finançament del programa de recerca i innovació H2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció Marie Sklodwska-Curie, espera contribuir a la internacionalització del personal investigador de les universitats de Campus Iberus.Igualment, Campus Iberus pretén posicionar-se per a atreure talent internacional a la vall de l’Ebre amb la finalitat d’avançar en la recerca de les àrees d’especialització estratègica del consorci d’universitats com són l’agroalimentació i nutrició; tecnologies per a la salut; energia, sostenibilitat i medi ambient; bio-economia i economia circular, i desenvolupament social i territorial.