Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

La UdG lamenta l’accident a la Casa de Cultura i es posa a disposició dels afectats per l’explosió

ACN Girona – La Universitat de Girona (UdG) ha lamentat en un comunicat l’accident que ha tingut lloc aquest divendres a la nit en el marc de la Nit de […]

Agències 30/09/2022

ACN Girona – La Universitat de Girona (UdG) ha lamentat en un comunicat l’accident que ha tingut lloc aquest divendres a la nit en el marc de la Nit de la Recerca a la Casa de Cultura de Girona. Una explosió ha deixat quinze ferits, un d’ells greu. “Desitgem que les persones ferides del públic així com el treballador de l’empresa ferit greu que duia a terme l’espectacle es recuperin favorablement el més aviat possible”, ha indicat la institució acadèmica. Alhora, la UdG ha agraït la “professionalitat” dels equips d’emergència i de seguretat i “la serenor que ha mostrat en tot moment el públic assistent a l’acte” fet que ha permès donar una resposta “ràpida i efectiva” a la situació.

Segons el comunicat, en el decurs d’un dels experiments de divulgació científica que es fan “de forma habitual” en aquest tipus d’actes i que donen lloc a “un núvol de vapor d’aigua”, s’ha produït “la formació d’un volum excessiu de vapor”. Aquesta “expansió” ha provocat “en el públic més proper afectacions de consideració diversa”.

La UdG també ha indicat que “es posa al servei de tothom que hagi pogut resultar afectat per aquest accident.