Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La UdG investirà la metgessa Carme Valls Llobet com a doctora honoris causa

|

- Publicitat -

ACN Girona – La Universitat de Girona (UdG) investirà el 7 de juny la metgessa Carme Valls Llobet com a doctora honoris causa. El consell de govern de la universitat va aprovar la proposta el 26 de gener, que arribava de la facultat de Medicina de la UdG. La sessió acadèmica es farà a l’aula magna Modest Prats el 7 de juny a les dotze del migdia. La universitat donarà el màxim reconeixement a Valls Llobet per la contribució de la metgessa en la inclusió de la perspectiva de gènere en la medicina i la seva dedicació continuada per revertir la invisibilitat de les dones en la ciència de la salut. L’exdegà de la facultat de Medicina, Joan San, serà el padrí i llegirà l’elogi dels mèrits en la cerimònia d’investidura.

Carme Valls Llobet és metgessa des del 1968 i està especialitzada en endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere. La seva reivindicació més important ha estat la inclusió de les diferències entre homes i dones en el disseny i anàlisi d’estudis sobre patologies i tractaments.

Publicitat

A més, durant anys s’ha dedicat a estudiar les desigualtats i l’escletxa de gènere en la medicina, que es produeix quan la investigació invisibilitza el cosa de la dona. Carme Valls Llobet ha estat pionera a l’Estat en plantejar diferències de gènere en el terreny de la investigació. També ha format part d’un moviment internacional d’investigadors que en la dècada dels 90 va impulsar la inclusió de dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l’estudi dels problemes i les patologies més habituals en les dones.

Aquests centres d’interès i recerca han portat Carme Valls a assumir la direcció del programa ‘Dona, Salut i Qualitat de Vida’ al Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), organització científica no governamental, del qual és membre des de 1983 i que actualment presideix.  El CAPS investiga les diferencies de gènere en la salut i en els serveis sanitaris i proporciona accés a la informació i recursos a les dones per a millorar la seva qualitat de vida.

Compromesa i lluitadora per la igualtat, Valls va ser diputada al Parlament de Catalunya en la sisena legislatura (1999-2003) pel Partit dels Socialistes de Catalunya – Ciutadans pel Canvi. També ha presidit la Fundació Catalunya Segle XXI. El 2020 li fou concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió