Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La UdG crea una aplicació web per seguir les dades actualitzades de la pandèmia

ACN Girona .-Un equip científic del Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS) de la Universitat de Girona (UdG) ha desenvolupat l’aplicació web PandemonCAT per fer el seguiment […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Girona .-Un equip científic del Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS) de la Universitat de Girona (UdG) ha desenvolupat l’aplicació web PandemonCAT per fer el seguiment de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya. En aquesta primera fase, que ja s’ha posat en marxa, l’aplicació mostra les de la vacunació però està previst que més endavant incorpori els resultats de les proves diagnòstiques, la transmissió, l’hospitalització, els ingressos a les UCI i el nombre de morts. De manera interactiva, l’aplicació mostra l’evolució dels percentatges setmanal i acumulat de persones vacunades i la dosi –primera dosi o pauta completa– en les diferents Àrees Bàsiques de Salut (ABS).

Per mitjà de mapes i gràfics, proporciona informació del conjunt de la població i segmentada per grups d’edat, des que va començar el procés de vacunació a Catalunya. Totes les dades generades s’actualitzen de manera permanent i es poden descarregar.El projecte pretén fer visible la magnitud, les característiques i l’evolució de l’impacte de la covid-19 en la població en general i en els grups de població més vulnerabls. A més, vol mostrar la influència de variables socioeconòmiques i mediambientals en la propagació en l’espai i en el temps de la infecció, així com la seva incidència en la mortalitat i la morbiditat. D’aquesta manera, permetrà visualitzar factors com les variables ambientals (contaminants atmosfèrics i informació meteorològica), les variables socioeconòmiques, els punts d’interès on hi pot haver un risc més gran i les dades de mobilitat pública.L’aplicació forma part del projecte ‘Epidemiologia de la COVID-19. Factors mediambientals i socioeconòmics en l’evolució espai-temporal de la pandèmia’. Aquest estudi està liderat pels investigadors del GRECS Marc Saez i Maria Antònia Barceló i s’ha desenvolupat Som Chaudhuri i Gerard Giménez i Adsuar, membres del mateix grup de la UdG. La Escuela Andaluza de Salud Pública i la Universitat de Granada també han format part d’aquest projecte finançat per institucions públiques i privades d’àmbit català, estatal i internacional.