Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La UB, la UPF i la UPC, entre les millors 100 universitats del món en algunes categories segons el rànquing QS

ACN Barcelona.-La UB, la UPF i la UPC se situen entre les 100 universitats més ben valorades del món en algunes categories, d’acord amb el QS World University Rankings 2021. […]

Avatar
Agències 04/03/2021

ACN Barcelona.-La UB, la UPF i la UPC se situen entre les 100 universitats més ben valorades del món en algunes categories, d’acord amb el QS World University Rankings 2021. El rànquing distingeix entre cinc grans àmbits temàtics i la UB aconsegueix posicionar-se en tres d’aquests. Concretament, ocupa la posició 65 en la categoria ‘Ciències de la Vida i la Medicina’, la 81 en la categoria ‘Ciències Naturals’ i la 86 en ‘Arts i Humanitats’. Per altra anda, la UPC destaca en la posició 67 en l’àmbit d”Enginyeria i Tecnologia’ i la UPF és la número 86 en ‘Ciències Socials i Gestió’. El rànquing també classifica els millors centres segons disciplines més específiques.

Per facilitar informació sobre les universitats més ben valorades i més influents en cada matèria, el rànquing utilitza quatre indicadors: una enquesta de reputació acadèmica, una enquesta de reputació de l’ocupador, les citacions que reben les publicacions de cada professor, i l’H-índex, que mesura la productivitat i l’impacte de les publicacions.