Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La UB, la UPC i la UAB, entre les 100 universitats més innovadores d’Europa segons el rànquing de Reuters

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Autònoma de Barcelona (UAB) se situen entre les 100 universitats més innovadores d’Europa, segons el rànquing que […]

Agències 03/05/2019

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Autònoma de Barcelona (UAB) se situen entre les 100 universitats més innovadores d’Europa, segons el rànquing que elabora Reuters. La UB està en la posició 75, repetint per quart any consecutiu com el primer centre de l’Estat. La UPC ocupa el lloc 81, i la UAB, el 100. Aquesta classificació identifica les institucions que contribueixen més al progrés de la ciència, a la invenció de noves tecnologies i a l’impuls de l’economia global.

Reuters ordena les universitats en funció del nombre de sol·licituds de patents, que en el cas de la UB va ser de 84 entre el 2012 i el 2017; la relació entre patents sol·licitades i concedides, que per a la UB és del 50 %, i l’impacte comercial de la recerca bàsica de la universitat calculat a través de la citació d’articles acadèmics de la institució.