Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La UB i l’Hospital de Bellvitge avaluaran la incidència del coronavirus en la comunitat universitària

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona i l’Hospital de Bellvitge avaluaran la incidència del coronavirus en la comunitat universitària amb un estudi en una mostra representativa de 5.000 individus dels diferents […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona i l’Hospital de Bellvitge avaluaran la incidència del coronavirus en la comunitat universitària amb un estudi en una mostra representativa de 5.000 individus dels diferents col·lectius: estudiants, personal d’administració i serveis i docent i investigador. El projecte de recerca, que començarà el dia 9 de desembre, tindrà una durada de quatre setmanes i es preveu que se n’obtinguin els resultats durant la segona quinzena de gener. Mitjançant proves PCR i estudis serològics, s’identificaran possibles persones contagiades asimptomàtiques o presimptomàtiques en l’àmbit de la universitat.

L’estudi permetrà millorar el coneixement de l’epidemiologia de la malaltia en el context universitari, format per un col·lectiu majoritàriament jove sobre el qual hi ha pocs estudis. Les persones que donin positiu entraran en el circuit estàndard de seguiment, aïllament i maneig de la malaltia establert pel Departament de Salut.