Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La UB encapçala les universitats espanyoles als QS World University Rankings 2020

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB) ha escalat una posició en l’edició 2020 del QS World University Rankings i s’ha situat, en el 165, com la primera universitat espanyola millor […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB) ha escalat una posició en l’edició 2020 del QS World University Rankings i s’ha situat, en el 165, com la primera universitat espanyola millor valorada. A diferència de les universitats espanyoles, en què 14 de les 27 que apareixen al rànquing han perdut posicions en aquest nou índex , la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han aconseguit millorar cinc i set posicions respectivament, mentre que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s’ha mantingut entre les 300 primeres tot i perdre 25 llocs. La Universitat Autònoma de Madrid, que l’any passat va ser la primera universitat de l’Estat, ha caigut fins a la posició 192, tot i que es manté entre les tres universitats espanyoles més ben valorades, al costat de la UB i la UAB.

La UB destaca en reputació acadèmica, indicador en el qual s’obté la posició 80 a escala global. Per la seva banda, la UPF, que és la sisena de tot l’Estat, encapçala el nombre de citacions que reben els articles dels seus investigadors, i destaca també en percentatge de professorat internacional, en el lloc 263. La UAB és el quart any consecutiu que millora resultats, i la reputació acadèmica també ha estat del més valorat. La UPC, per la seva banda, ha perdut 25 posicions després de dos anys a la 275, i venint d’un salt considerable en l’edició del 2018, que va passar de la 321 a la 275.El rànquing l’encapçalen tres universitats americanes, l’Institut Tecnològic de Massaschusetts, per vuitè any consecutiu, la Universitat d’Stanford i la Universitat de Harvard, seguides de la Universitat d’Oxford que és la primera institució europea que hi apareix.