Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La UAB lidera un projecte per convertir gasos residuals de la indústria en noves matèries primes

ACN Cerdanyola del Vallès.-La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lidera el projecte VIVALDI, dotat amb 7 MEUR, per desenvolupar biotecnologies que permetin transformar gasos residuals del sector bioindustrial en matèria […]

Agències 25/06/2021

ACN Cerdanyola del Vallès.-La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lidera el projecte VIVALDI, dotat amb 7 MEUR, per desenvolupar biotecnologies que permetin transformar gasos residuals del sector bioindustrial en matèria prima per a la indústria química. El projecte busca aplicar en aquest camp conceptes claus de l’economia circular per reduir emissions de CO2 i produir compostos orgànics de manera més barata i sostenible. La proposta consisteix en transformar el CO2, mitjançant processos electroquímics i biològics, en quatre àcids orgànics que serviran de base per a la producció d’altres compostos. El projecte el durà a terme un consorci multidisciplinari i internacional en el que, a més de la UAB, hi ha empreses de biotecnologia i desenvolupadors tecnològics.

“Pretenem desenvolupar cadenes de valor a mida per a cada tipus d’empresa, impulsar la circularitat de les plantes amb l’ús de nutrients recuperats de les mateixes indústries i aplanar el camí per al sector emergent d’una nova indústria consolidada en el CO2”, explica el professor d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental i coordinador de VIVALDI, Albert Guisasola.