Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La transformació del Raval de Santa Anna de Reus en zona de vianants s’iniciarà després de Setmana Santa

ACN Reus.-La transformació del Raval de Santa Anna de Reus en zona de vianants s’iniciarà després de Setmana Santa. L’Ajuntament ja està a punt d’enllestir el projecte executiu de la […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Reus.-La transformació del Raval de Santa Anna de Reus en zona de vianants s’iniciarà després de Setmana Santa. L’Ajuntament ja està a punt d’enllestir el projecte executiu de la primera fase del projecte, ja pressupostada al pla d’inversions per a l’exercici 2021. Un cop tancat el projecte, es licitaran les obres de construcció d’un primer tram de raval, més pròxim a la plaça de Prim, amb un cost de 210.000 euros. Les obres s’iniciaran just després de la Setmana Santa de l’any vinent, amb una durada prevista de 4 mesos. En paral·lel a les obres, el consistori encarregarà i redactarà el projecte executiu de la segona fase, la qual inclou el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya. La previsió és executar la segona fase el 2022.

“El raval es convertirà en una plaça allargada que transformarà els llocs de pas en llocs d’estada i relació de ciutadania, i els vehicles cediran tot el protagonisme als ciutadans”, ha explicat l’alcalde Carles Pellicer, aquest dimecres. Segons ha destacat Pellicer, també es millorarà la il·luminació per augmentar el confort i seguretat d’aquest espai cèntric de la ciutat.El projecte manté les voreres i calçada actuals, si bé hi haurà un paviment de pedra de color rosat per on circularan, ocasionalment, vehicles. El projecte manté la idea d’un lector de matrícules per regular la circulació de cotxes. El nou mobiliari urbà es presenta com un dels nous atractius del futur raval, de fàcil instal·lació i manteniment, a fi de crear nous espais d’estada en aquesta “plaça allargada”. El projecte es presentarà a veïns i comerciants de la zona i al conjunt de la ciutadania.