Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

La tragicomèdia ‘Tots els dies arriben’ s’endú la setena edició del premi de textos teatrals Saó de Ponent

|

- Publicitat -

ACN Mollerussa – L’autor bilbaí Iñaki Garz, amb la peça ‘Tots els dies arriben’, ha estat el guanyador del setè premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format. L’acte de lliurament s’ha celebrat al Teatre l’Amistat de Mollerussa durant el ‘Sarau’, una experiència cultural dissenyada i organitzada per l’entitat Saó de Ponent. El guardó té una dotació econòmica de 5.000 euros i es convoca en l’àmbit dels Països Catalans. Garz és natural de Bilbao però actualment resideix a Sant Boi de Llobregat. És director i dramaturg, cofundador de la companyia Icaroteatre a Barcelona l’any 2001. El premi és una iniciativa de Saó de Ponent amb el suport de la Diputació, l’IEI i l’Ajuntament de Mollerussa.

L’acte ha començat amb la posada en escena de ‘Perifèrics’, una peça breu escrita per Jaume Jovells, dirigida per Cristina Simon, i interpretada per Carles Crespo, Fina López i Jordi Torra. A l’acte hi ha assistit la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de Saó de Ponent, Francesc Pla, i representants del jurat. En aquesta edició, el jurat ha estat format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila.

Publicitat

Un any més, el premi Saó de Ponent ha convocat a dramaturgs i dramaturgues d’arreu dels Països Catalans. Destaca una vegada més la qualitat dels originals rebuts. L’obra guanyadora serà publicada a la col·lecció ‘Teatre de Butxaca’ de l’editorial Pagès Editors.

‘Tots els dies arriben’ té l’aparença d’una comèdia de parelles amb problemes conjugals, però deriva gradualment cap a la tragicomèdia. Molt ben dialogada, plena de girs i canvis que mantenen la intriga fins al desenllaç, ben revelador d’allò no admès. Malgrat el traç gruixut, els personatges estan ben caracteritzats, amb les seves dualitat i els seus clarobscurs. Cap mirada condescendent, sinó tot al contrari: incisiva en la sàtira. El jurat destaca que és interessant per la visió satírica, de vegades sarcàstica, d’una classe mitjana de base ponentina aparentment feliç però amb peus de fang.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió