Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La tortuga careta que va pondre fa 15 dies a Vila-seca torna a la mateixa platja i hi deixa 74 ous més

ACN Vila-seca.-La tortuga careta que fa 15 dies va fer niu a la platja de la Pineda de Vila-seca ha tornat a pondre ara a la zona del Cargol, a […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Vila-seca.-La tortuga careta que fa 15 dies va fer niu a la platja de la Pineda de Vila-seca ha tornat a pondre ara a la zona del Cargol, a prop de la zona humida dels Prats de la Pineda. Se n’ha detectat la presència cap a dos quarts de quatre de la matinada i ha tornat a mar cap a les set del matí, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. El niu es trobava en una àrea inundable, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, amb perill de desaparèixer en cas de llevantada. També la presència estable a la zona d’una parella de guineus feia perillar la posta. Així doncs s’ha decidit obrir el niu i traslladar els 74 ous que hi havia cap a l’altra banda de la platja, prop del cap de Salou, on es troba el primer niu, que en conté 141.

L’exemplar de tortuga careta que ha post dues vegades a Vila-seca porta instal·lat un dispositiu de seguiment per satèl·lit que permet saber on és en tot moment. Es va detectar per primer cop a la platja de Castelldefels l’any 2016, va marxar a Algèria, i després s’ha anat movent pel Mediterrani fins que ha tornat enguany a Catalunya.Es tracta de la primera tortuga careta que torna per fer el niu al país i, a més, dos cops a la mateixa platja. Representants de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat no descarten que torni a intentar-ho d’aquí a mig mes. Aquesta és la tercera posta de tortugues de l’estiu a Catalunya. A més dels dos nius de Vila-seca, es té constància d’un tercer a Barcelona, a la platja de la Mar Bella.