Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La Terra Alta reactiva l’Associació de restauradors per completar el pla de desenvolupament turístic

|

- Publicitat -

ACN Gandesa – Faltaven els restaurants per completar un projecte de desenvolupament turístic molt ambiciós a la Terra Alta i s’ha reactivat i rellançat l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de la comarca, creada el 1999, amb una nova junta i una nova presidenta, Anna Miralles, del Restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan. Treballaran de la mà del sector primari, amb les denominacions d’origen de l’oli i el vi al capdavant, els allotjaments i la resta d’empreses turístiques. Els restauradors volen oferir un calendari potent d’activitats gastronòmiques, començat per reprendre les jornades del corder, i sumar els negocis d’hostaleria en els paquets i experiències turístiques que té i prepara la comarca.

Com ha destacat la presidenta de l’AEH Terra Alta, Anna Miralles, l’entitat ha de créixer i sumar com més associats possibles, però mentrestant es posa a fer feina per ser un dels eixos i actius principals del pla de desenvolupament turístic de la comarca. Després “d’anys de picar pedra” des del món del vi i l’oli, la comarca “és una terra emergent que està de moda” i s’ha “d’aprofitar”. “Som una terra privilegiada i anem a treballar per aportar el nostre granet d’arena i sumar en aquest projecte que s’està impulsant a la Terra Alta”, ha dit Miralles.

Publicitat

La primera feina que tenen sobre la taula és aglutinar tot els negocis de la comarca i reactivar un calendari de jornades gastronòmiques, com la que es ja es feien del corder i que ja tenim “al forn”. “Les recuperarem per treballar amb aquest producte que és molt del territori i permet treballar des de la restauració amb els allotjaments i els productors, però de jornades n’hi hauria d’haver cada mes perquè és un benefici per a tota la comarca”, ha destacat la presidenta.

També es coordinaran per formar part de paquets turístics amb els allotjaments, “que permeten enfortir el sector de l’hostaleria” i potenciar les experiències turístiques, com ha subratllat el president emèrit de l’AEH Terra Alta, Josep Montoya. “És important per a la comarca, feia falta, per l’alt valor del producte agroalimentari i el turisme i perquè el sector de la restauració i l’hostaleria realça tot aquest patrimoni”, ha apuntat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. “Són qui han d’abanderar el turisme de qualitat pel que apostem”, ha afegit.

A la presentació hi ha assistit el president de la Federació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, i la presidenta de l’entitat a les Terres de l’Ebre, Fani Piñana. Pintador ha destacat que la regeneració de l’associació a la Terra Alta que es fa amb el suport de la Federació en aspectes fiscals, gestors, formatius, i comunicatius.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió