Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La terminal Best del port de Barcelona incorpora dues noves grues i ja pot operar amb tres megavaixells alhora

ACN Barcelona.-La terminal Best del port de Barcelona ha incorporat dues noves grues de grans dimensions –per un total de 13- que li permetrà operar a partir d’ara amb tres […]

Avatar
Agències 10/05/2021

ACN Barcelona.-La terminal Best del port de Barcelona ha incorporat dues noves grues de grans dimensions –per un total de 13- que li permetrà operar a partir d’ara amb tres megabucs de 23.000 contenidors al mateix temps. “Serem capaços de carregar i descarregar tres megavaixells alhora i, també gràcies a les dues noves grues, podrem incrementar la flexibilitat per operar amb vaixells més petits”, ha assenyalat el director general de Hutchison Ports Best, Guillermo Belcastro. “La important inversió realitzada aquests anys és una demostració de la confiança que Hutchison té al port de Barcelona i del compromís mutu per seguir guanyant competitivitat i qualitat de servei per als nostres clients”, ha valorat la presidenta del port, Mercè Conesa.

Conesa ha recordat que la terminal Best es va posar en funcionament durant el març del 2012 amb vuit grues i com nou anys després ha crescut en superfície i serveis. “Ara ja són 13 les grues a la terminal Best, les dues últimes que presentem avui són les més grans, modernes i eficients, mediambientalment parlant”, ha recalcat la presidenta del port de Barcelona, que considera que la infraestructura se situa ja “en la Champions dels ports del món”. Conesa ha parlat també de l’estratègia de descarbonització del port de Barcelona i com la terminal Best està previst que –al llarg d’aquest 2021- pugui rebre ja vaixells portacontenidors que funcionin amb energia elèctrica i zero emissions. “En definitiva, la inversió de Hutchison és una bona notícia per a Barcelona i per a Catalunya. Avui no podem fer més que agrair a Best i animar-los a continuar treballant per fer del port de Barcelona el ‘hub’ més competitiu i sostenible del sud d’Europa i de la Mediterrània”, ha conclòs la presidenta del port. El director general de Hutchison Ports Best ha detallat que les dues noves grues tenen una atura sota ‘spreader’ de 47 metres i són les de major envergadura de la terminal Best i també del port de Barcelona (24 contenidors d’amplada). Podem garantir 40 moviments per hora i grua, això ens permet més eficiència i ampliar la capacitat del nostre moll”, ha puntualitzat Belcastro.Menys de 72 hores d’escala El director general de Hutchison ha posat l’exemple de l’últim buc de grans dimensions (23.000 contenidors) que va salpar ahir de la terminal Best del port de Barcelona “Es van fer més de 10.000 moviments en menys de 72 hores, tres dies. Això genera un valor per a tota la cadena logística, amb reducció dels temps de trànsit, del cost de l’escala del vaixell i una reducció molt important d’emissions de CO2”, ha conclòs Belcastro. Després dels corresponents treballs de posada en marxa, les grues es podran incorporar a l’operativa diària durant el mes de juny i es presentaran al sector en un acte de benvinguda que se celebrarà el proper 17 de juny.