Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La terminal Best del Port de Barcelona bat el “rècord històric” de moviments per escala en tres setmanes consecutives

ACN Barcelona.-La terminal Best ha batut el “rècord històric” de moviments per escala al Port de Barcelona durant tres setmanes consecutives. El baix nivell de volums portuaris generalitzat a conseqüència […]

Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-La terminal Best ha batut el “rècord històric” de moviments per escala al Port de Barcelona durant tres setmanes consecutives. El baix nivell de volums portuaris generalitzat a conseqüència del descens de l’activitat econòmica ha provocat una disminució tant de volum com d’escales al Port de Barcelona. Tot i això, la ràtio de moviments per escala de la terminal Best ha augmentat “significativament”. Entre maig i juny, la terminal ha registrat fins a 8.500 moviments per escala a la setmana i “ha polvoritzat” tots els rècords de moviments al Port de Barcelona”. Aquestes xifres responen a un canvi en la demanda, amb grans pics de concentració de càrrega en grans vaixells oceànics i amb un menor nombre d’escales.

“La forma de plantejar una proposta de valor per a les línies marítimes amb aquest tipus d’escales és oferir unes productivitats per escala que excedeixin amb escreix l’eficiència mitjana en terminals de contenidors”, ha manifestat la terminal en un comunicat. En aquest sentit, ha recordat la capacitat de les grues, amb rendiments situats entre els 35 i 45 moviments per hora.Els rendiments, en alguns casos superiors als 200 moviments per hora sobre el vaixell, permeten reduir diversos dies l’estada al Port i disminuir els costos portuaris i operatius dels armadors.