Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La temporada dels 40 anys de Catalunya Ràdio manté els bucs insígnia de l’emissora amb algunes “apostes digitals”

ACN Barcelona – Catalunya Ràdio mantindrà aquesta temporada les veus i programes insígnia, amb Laura Rosel al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’, Roger Escapa a ‘El suplement’, o Carles […]

Agències 26/08/2022

ACN Barcelona – Catalunya Ràdio mantindrà aquesta temporada les veus i programes insígnia, amb Laura Rosel al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’, Roger Escapa a ‘El suplement’, o Carles Porta amb ‘Crims’. Repeteixen Òscar Fernández i Elisenda Pineda a ‘La Tarda’ -aposta del darrer curs que es consolida- i Sònia Gelmà liderarà el nou equip de les transmissions del Barça femení. La temporada dels 40 anys de l’emissora té per lema ‘Us estàvem esperant’ i porta nous col·laboradors i algun ajust a la graella, com l’avançament de l’humorístic ‘El Búnker’ a les nou de la nit i l’emissió de ‘Catalunya Nit’, amb Killian Sebrià, a les deu. En l’apartat d’innovació, La Cubana crearà una ficció sonora que serà un dels 15 nous projectes digitals que s’estrenaran.

La nova temporada de Catalunya Ràdio consolida la graella de la temporada anterior amb petites novetats en l’apartat dels col·laboradors i algun ajust horari. “Estem molt satisfets del resultat que està donant aquesta graella, d’audiència i de qualitat”, ha asseverat al respecte el nou director de l’emissora, Jordi Borda, en la presentació del nou curs.

<strong>Primera temporada de Jordi Borda a la direcció</strong>

Borda, que estrena la seva primera temporada com a director de l’emissora, ha parlat de la “il·lusió” amb què encara ell i els companys la nova etapa i en concret “el procés de refundació i lideratge” de la ràdio envers els nous canals i formats de difusió d’àudio. I és que si bé la graella és continuista, Catalunya Ràdio ha confirmat en el terreny de la innovació i la difusió d’àudios per via digital, s’estrenaran almenys 15 nous productes fins a principis de gener.

“Seguim molt inquiets i preocupats per aquesta manera d’entregar àudio”, ha assegurat el director de continguts de l’emissora Santi Faro. Al respecte, Faro ha dit que la ficció sonora ha funcionat molt bé i que volen dotar-la de més gèneres. En aquest àmbit, la novetat arribarà en forma de comèdia i de la mà de la companyia teatral La Cubana, que està preparant un podcast de ficció episòdic de 30 minuts de durada i que preveu la seva estrena a inicis de l’any vinent.

<strong>El repte de Sònia Gelmà</strong>

Una de les novetats destacades del curs passa per les narracions dels partits del F.C Barcelona femení. Aquesta temporada Catalunya Ràdio ha constituït un equip propi per les transmissions dels partits, dirigit per la periodista Sònia Gelmà (copresentadora amb Jordi Costa del ‘Tot Costa’). D’aquesta manera, les narracions del Barça femení tenen entitat pròpia i queden assegurades les de tots els partits de la Champions i d’aquells partits importants de la Lliga i d’altres competicions que es decideixin, algunes a l’FM i altres als canals digitals de l’emissora.

Gelmà ha dit avui que és un “repte molt il·lusionant” i que la decisió de l’emissora és encertada donat el “fenomen innegable” de l’interès creixent pel futbol femení, i en concret pel Barça- “Catalunya Ràdio no podia donar-hi l’esquena”, ha assegurat la periodista.

<strong>Laura Rosel veu “marge per créixer”</strong>

D’altra banda, ‘El matí de Catalunya Ràdio’ seguirà sent el buc insígnia de l’emissora. Laura Rosel estrenarà la seva tercera temporada al capdavant del programa esperonada pel creixement del 26% de la seva audiència el curs passat. “És la confirmació que l’aposta que s’ha fet per aquesta graella i aquest programa està funcionant, i sobretot, és un missatge que encara hi ha marge per créixer més”, ha asseverat. Rosel també ha avançat que s’incorporen com a col·laboradors en velles i noves seccions personatges com Joan Miquel Oliver, Lluís Gavaldà i Ricard Ustrell, entre altres.

Al seu torn, ‘El suplement’ es manté també inalterable amb el lideratge i la veu de Roger Escapa, que avui ha avançat que aquest curs el programa sortirà molt més de l’estudi després d’uns anys de poques aventures per culpa del covid. Escapa ha parlat d’una “petita gira” del programa pels “carrers” de Catalunya.

En l’apartat de novetats, destaca també el nou aire que agafarà el ‘Catalunya Nit’, ara a les deu de la nit i novament amb Kilian Sebrià, qui ha apuntat que aquest any el programa procurarà abordar més reposadament alguns temes, més enllà de l’inevitable “surfeig” per l’actualitat. Finalment, també com a novetat, el format d’èxit ‘Crims’, de Carles Porta, tindrà ara dues finestres els caps de setmana, els dissabtes i diumenges de nou a deu de la nit.