Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La temporada de Pastorets més “agredolça” s’acomiada amb un 50% de les representacions habituals

ACN Barcelona.-Mataró va acollir diumenge la darrera representació dels Pastorets de la temporada 2020-2021, la més “agredolça” que recorda la Coordinadora de Pastorets degut a la crisi del coronavirus. L’entitat […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Barcelona.-Mataró va acollir diumenge la darrera representació dels Pastorets de la temporada 2020-2021, la més “agredolça” que recorda la Coordinadora de Pastorets degut a la crisi del coronavirus. L’entitat fa un balanç positiu per “l’esforç i tenacitat” dels diversos grups que mantenen viva la tradició, però constata que només el 50% han dut a terme representacions. Ho han fet amb diferents posades en escena, amb “extremes” mesures de seguretat, reduint el repartiment, establint grups bombolla d’actors i escurçant els espectacles. No obstant això, des de la Coordinadora es lamenta que malgrat tenir Pastorets preparats o fins i tot estrenats, alguns Ajuntaments han suspès les representacions a darrera hora.

La temporada es va tancar diumenge 31 de gener amb la darrera representació de ‘L’Estel de Natzaret’. En total s’han pogut veure arreu del país més d’un centenar de representacions. La Coordinadora de Pastorets de Catalunya fa balanç de la temporada 2020-2021 “amb una sensació agredolça i amb un balanç positiu”. Del total de grups que conformen la Coordinadora, aproximadament un 50% van optar per fer diferents posades en escena amb extremes mesures de seguretat. Això ha fet, segons el president de la Coordinadora, Lleonard del Río, que “no s’hagi hagut de suspendre cap representació per cap positiu per Covid-19 entre el personal dels grups”. Sobre la cancel·lació a darrera hora d’algunes representacions per part d’alguns Ajuntaments “malgrat la bona feina preventiva que s’havia fet als grups”, des de la Coordinadora s’entén la situació però és lamenta que “no s’hagi entès” a tot arreu que els Pastorets “són arts escèniques i que s’han de seguir els protocols marcats com a tals”.La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.