Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La taxa d’atur a l’Estat se situarà al 14,7% en el primer trimestre de l’any, segons les estimacions d’Asempleo

ACN Barcelona.-La Patronal de les Agències d’Ocupació i Empreses de Treball Temporal (Asempleo) ha pronosticat que la taxa d’atur se situarà al 14,7% durant el primer trimestre de l’any, amb […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-La Patronal de les Agències d’Ocupació i Empreses de Treball Temporal (Asempleo) ha pronosticat que la taxa d’atur se situarà al 14,7% durant el primer trimestre de l’any, amb una reducció de 196.000 persones en el nombre d’ocupats i un increment de 36.000 aturats. La taxa serà tres dècimes superior a la del quart trimestre de l’any passat, mentre que per al conjunt de l’any la patronal pronostica un increment de l’ocupació del 2,1%, és a dir, 400.000 nous llocs de treball. Asempleo recorda que el primer trimestre de l’any és “estacionalment desfavorable” i que espera un “comportament més negatiu que l’observat en els darrers ds anys, en part com a correcció a l’impuls que es va observar al tancament del 2018”.

De cara a aquest mes, es preveu una lleugera acceleració el ritme d’ocupació per l’efecte de la Setmana Sant i en l’inici de la preparació de la campanya d’estiu. Posteriorment, el creixement de l’ocupació es moderaria, en la línia amb l’esperat per a l’activitat, segons Asempleo.