Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Taula del Tercer Sector reclama unes eleccions “segures” i demana mesures que facilitin el vot no presencial

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector reclama al Govern unes eleccions “segures” i “accessibles” i demana mesures que facilitin el vot no presencial. Les més de 3.000 entitats representades per […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector reclama al Govern unes eleccions “segures” i “accessibles” i demana mesures que facilitin el vot no presencial. Les més de 3.000 entitats representades per la Taula demanen una atenció especial per als col·lectius vulnerables a l’hora d’exercir el seu dret a vot o si són membres d’una mesa electoral. Es refereixen, més concretament, a la gent gran, les persones amb discapacitat o les que tenen alguna malaltia. “Tenint en compte la situació sanitària, el Govern ha de desenvolupar les mesures que siguin adients perquè la ciutadania, sobretot la més vulnerable, pugui exercir el dret a vot sense posar en risc la seva salut”, expressen en un comunicat.

En aquest context, la Taula emplaça la Generalitat a aplicar “mesures que facilitin el vot no presencial”, tant per a persones vulnerables, com per a persones contagiades, contactes estrets o amb símptomes, per exemple.A més, volen que es minimitzi el temps d’exposició en els col·legis electorals en cas de la votació presencial, com la possibilitat d’establir diverses franges horàries i prioritat en l’entrada, cues o espais diferenciats que ajudin a reduir el risc de contagi.D’altra banda, la Taula recorda que s’ha de garantir que els processos de votació, els materials de campanya, els debats polítics, els llocs web i totes les recomanacions i informacions sanitàries vinculades amb els comicis han de ser “accessibles i de fàcil comprensió”. Així, exigeixen eliminar totes les barreres que puguin impedir o dificultar l’exercici d’aquest dret.”Les Administracions públiques han de garantir que totes les persones que vulguin votar comptin amb les eines, els suports i els recursos indispensables per poder-ho fer i, en aquest context d’excepcionalitat, encara s’han de reforçar més les accions d’acompanyament”, conclouen en el comunicat.