Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La Taula del Tercer Sector reclama “rapidesa i responsabilitat” als polítics per blindar ja el dret a l’habitatge

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que representa 3.000 entitats, ha reclamat “rapidesa i responsabilitat” als polítics per blindar d’una vegada el dret a l’habitatge. Ha mostrat […]

Agències 10/06/2021

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que representa 3.000 entitats, ha reclamat “rapidesa i responsabilitat” als polítics per blindar d’una vegada el dret a l’habitatge. Ha mostrat la seva preocupació per les múltiples lleis i mesures sobre habitatge i energia que estan en l’aire enmig d’una gran crisi social derivada de la pandèmia. Les entitats fan referència a la nova llei estatal d’habitatge, que està encallada, la llei catalana que regula el preu dels lloguers, pendent del TC, o la proposició que diferents entitats i grups han presentat al Parlament per recuperar el decret llei antidesnonaments que el Constitucional va tombar.

En aquest últim cas, per molt ràpid que s’aprovi, arribaria més tard que la fi de la moratòria dels desnonaments, el 9 d’agost.Les entitats apel·len als partits polítics per actuar amb urgència. “Les seves decisions determinaran clarament si es fa un pas endavant o enrere en la garantia d’aquest dret fonamental”, han alertat des de la Taula, que defensa la necessitat que hi hagi una llei estatal que reguli el dret a l’habitatge. “L’Estat és qui té les competències en habitatge, però ho manté tot bloquejat. Ni Europa, ni les comunitats autònomes ni els municipis poden fer gaire més sense aquest marc legal”, ha reblat. En paral·lel, ha criticat que quan els efectes socials de la pandèmia encara no han aflorat del tot, s’apuja el preu de la llum, el que incrementa el risc d’impagament per part de famílies que ja gastaven el mínim per poder fer front al pagament de la factura. A Catalunya, hi ha més de 600.000 persones que no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada, segons l’Idescat.