Divendres, 17 de Gener de 2020 - Edició 540
La República

La Taula del Tercer Sector reclama al nou govern espanyol uns pressupostos 100% socials “que no quedin en paper mullat”

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya -que aglutina i representa més de 3.000 entitats socials catalanes- ha reclamat al flamant govern espanyol que acceleri l’aprovació d’uns nous […]

Avatar
Agències 12/01/2020

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya -que aglutina i representa més de 3.000 entitats socials catalanes- ha reclamat al flamant govern espanyol que acceleri l’aprovació d’uns nous pressupostos “100% socials”. “Uns comptes que posin el focus en les necessitats reals de les persones, que es compleixin i no quedin en paper mullat”, ha reivindicat aquest diumenge l’entitat liderada per Francina Alsina. En un comunicat, la Taula del Tercer Sector recorda a l’executiu de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias que entre les prioritats socials hi ha la lluita contra una pobresa “que és estructural”, l’impuls d’unes polítiques d’habitatge “valentes” per pal·liar la situació d’emergència habitacional, la millora de la qualitat i l’estabilitat de l’ocupació, i el reforç de les polítiques per a persones amb discapacitat.

L’entitat espera que amb la constitució del nou govern espanyol s’iniciï una etapa d’estabilitat institucional “molt necessària per fer front a reptes socials que requereixen respostes urgents i eficaces”. “La prioritat principal del nou executiu central ha de ser la lluita contra la pobresa i la reducció de les desigualtats”, ha insistit la Taula del Tercer Sector, que ha recordat que la taxa de risc de pobresa és de més del 25% a l’Estat i d’un 20% a Catalunya. “Una pobresa que és crònica i estructural”, ha lamentat l’entitat, que ha apuntat que la reducció de la bretxa de desigualtat també ha de ser un objectiu. Pel que fa a les polítiques d’habitatge “valentes”, la Taula del Tercer Sector ha parlat de reptes com la regulació del preu del lloguer o de transferir més competències als territoris perquè puguin impulsar mesures contra l’exclusió residencial.Finalment, i pel que fa a les polítiques de persones amb discapacitat, l’entitat ha reclamat al nou executiu espanyol prioritzar el compliment de la Convenció de l’ONU, l’eliminació del copagament per garantir la vida independent de les persones amb discapacitat i la reforma de les pensions no contributives per raons d’invalidesa per assegurar uns ingressos mínims.

Relacionats