Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La Taula del Tercer Sector confia que la llei del sector sigui una de les primeres iniciatives de la pròxima legislatura

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector confia que la llei del Tercer Sector Social a Catalunya sigui “de les primeres iniciatives legislatives” que s’engeguin a propera legislatura, un cop passades les eleccions del 14-F. En la jornada ‘Coneixent experiències d’altres Lleis del Tercer Sector. Cap a una llei del Tercer Sector Social a Catalunya’, la presidenta de la Taula, Francina Alsina, ha lamentat que el fet de no tenir un marc legal català els dificulta que la seva tasca “sigui reconeguda” i impulsar polítiques públiques i d’interlocució amb les administracions. Per la seva banda, el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, que ha reiterat que el Govern té “un compromís ferm” amb l’impuls de la llei.

Durant la inauguració de la jornada Amorós ha remarcat que s’ha de “posar les bases per a una llei que ha de ser un pilar per a la garantia dels drets socials i que ha de regir la relació entre el tercer sector i l’administració”. Amorós també ha dit que el tercer sector és “imprescindible” per reforçar l’estat del benestar i un agent econòmic “de primer nivell” amb una dimensió econòmica important perquè representa l’1,42% del PIB català.Per la seva banda, Alsina ha confiat que aquest compromís “es faci realitat” i ha alertat que les conseqüències del coronavirus que es viuran els propers mesos i anys “seran devastadores”. “El tercer sector vol seguir aportant el seu treball i expertesa a aquest repte majúscul, però cal comptar amb unes entitats socials fortes i consolidades en tots els seus vessants”, ha dit.Els casos del País Basc, Castella la Manxa i ItàliaDurant la jornada s’ha comptat amb el testimoni d’altres territoris que ja tenen una llei del tercer sector. És el cas del País Basc (2016), Castella la Manxa (des de principis d’aquest any 2020) i Itàlia (2017). “El que no està recollit legalment, no existeix”, ha resumit Mikel Barturen, director de Sareen Sarea, la plataforma basca del tercer sector.”S’aconsegueix legitimitat política i social”, ha afirmat José Antonio Romero, president de la Taula del Tercer Sector de Castella la Manxa. “La burocràcia està ‘matant’ moltes organitzacions socials i esperem que la llei ens ajudi a simplificar-ho”, ha aportat Monica Poletto, coordinadora de la taula tècnica legislativa del Forum Nazionale Terzo Settore, en referència als tràmits per accedir al finançament públic que han de seguir les entitats socials italianes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió