Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

La Taula del Tercer Sector assegura que el sensellarisme és “un repte de país” i demana invertir-hi més recursos

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya assegura que el sensellarisme és “un repte de país” i demana per tant que totes les administracions públiques s’impliquin a fer-hi […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya assegura que el sensellarisme és “un repte de país” i demana per tant que totes les administracions públiques s’impliquin a fer-hi front. En un comunicat l’endemà de la mort de dos sensellar a Barcelona assenyalen que la resposta no pot ser només local, sinó que totes les administracions “hi tenen una responsabilitat”. A més, expliquen que tot i que ara pugui tenir una dimensió més metropolitana és una realitat que afecta diverses ciutats catalanes. La Taula, integrada per més de 3.000 entitats socials, creu que la mort de les dues persones evidencia una problemàtica que “no para de créixer” i que és estructural. A més, han demanat invertir-hi més recursos públics perquè són “insuficients”.

Des de les entitats es reclama mesures “veritablement transformadores” que vagin a l’arrel del problema per “capgirar” la situació. A més, denuncien que sovint les polítiques públiques “deixen fora” les persones sense llar i lamenten que les solucions que se’ls ofereix acostumen a ser temporals. “No volen un sostre, volen una llar”, diuen.Segons la Taula el sensellarisme és un fenomen estructural fruit de problemàtiques que comporten “un vulneració de drets”, com la manca d’accés a un habitatge digne i assequible, la precarietat laboral i les dificultats per accedir a uns ingressos mínims que permetin assegurar la cobertura de necessitats bàsiques. Les entitats també denuncien que les persones sensellar són un dels col·lectius exclosos de la renda garantida de ciutadania.

Relacionats