Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

La taula de reindustrialització de Nissan fixa el 31 de març com a data per rebre projectes

ACN Barcelona.-La taula de reindustrialització de Nissan ha acordat fixar el 31 de març com a data de referència perquè les empreses que hi estiguin interessades presentin els seus projectes. […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-La taula de reindustrialització de Nissan ha acordat fixar el 31 de març com a data de referència perquè les empreses que hi estiguin interessades presentin els seus projectes. És un dels punts principals acordats en la quarta reunió de la taula, amb la participació de la direcció de Nissan, els sindicats i l’Administració. També s’ha anunciat la contractació de la firma KPMG que farà assistència tècnica a la taula per accelerar el procediment de la tria del projecte. Representants d’aquesta firma ja han estat presents a la reunió d’avui. Precisament, els quatre sindicats presents a la taula s’han mostrat preocupats per l’avenç “lent” del procés.

El Ministeri d’Indústria, el Departament d’Empresa i Coneixement i el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres, han informat a la reunió dels avenços en els projectes en què es treballa “de forma activa i confidencial”, agrupats en “tres grans escenaris d’industrialització” que passen per plantes de producció de bateries per abastir el mercat europeu de vehicles elèctrics, el muntatge de vehicles elèctrics i un ‘hub’ d’electromobilitat integrat per diferents empreses.De la seva banda, els sindicats han lamentat l'”alentiment” de l’estudi dels diferents projectes, i han denunciat que no han sabut quina seria la consultora externa fins a la reunió d’aquest dilluns. Per això opinen que la coordinació de les diferents parts és “fonamental” i subratllen que “algunes declaracions a la premsa per alguna de les parts intentant treure rèdit polític no ajuda a aconseguir els objectius”.També han criticat no tenir més detalls dels projectes, d’alguns dels quals afirmen que podrien ocupar les tres plantes de Nissan.