Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

La T-Mobilitat ja es pot utilitzar a les corones 2 i 3 de Rodalies de Catalunya

ACN Barcelona – La T-Mobilitat ja es pot utilitzar des d’aquest dimarts a les corones 2 i 3 de Rodalies de Catalunya. Renfe ha incorporat el nou sistema de validació […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – La T-Mobilitat ja es pot utilitzar des d’aquest dimarts a les corones 2 i 3 de Rodalies de Catalunya. Renfe ha incorporat el nou sistema de validació sense contacte a un total de 35 estacions de les línies R1 (d’El Masnou a Caldes d’Estrac), R2 (de la Llagosta a Granollers Centre), R2nord (de la Llagosta a Llinars del Vallès), R2 sud (Garraf i Sitges), R3 (de Santa Perpètua de Mogoda a les Franqueses del Vallès), R4 (de Martorell a Viladecavalls), R7 (de Barcelona/Sant Andreu Arenal a Cerdanyola Universitat) i R8 (de Martorell a Granollers Centre). Les persones usuàries poden viatjar en aquestes línies amb els títols integrats de 2 o 3 zones: T-usual (també FM/FN), T-casual, T-jove (també FM/FN) i T-familiar.

Aquesta expansió de la T-Mobilitat a les corones 2 i 3 de la xarxa de Rodalies de Catalunya se suma a l’ampliació en les línies d’FGC en aquestes mateixes corones, el dilluns 27 de juny passat. D’aquesta manera, la T-mobilitat permet recórrer ja tot l’àmbit ferroviari de les tres primeres corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes dels dos operadors, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana (36 municipis de l’AMB). Les persones que vulguin anar més enllà de la corona 3, de moment, no podran optar per la T-mobilitat i hauran de continuar viatjant amb els títols magnètics.

També ho hauran de seguir fent les que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2 i 3.

<strong>Canals de venda dels títols de 2 i 3 zones</strong>

La venda de títols de 2 i 3 zones s’obre de forma global als canals de comercialització oficial de la T-mobilitat a partir d’aquest dimarts, dia 5 de juliol: les màquines d’autovenda dels operadors Ferrocarrils, Rodalies i TRAM; els webs de T-mobilitat i FGC, en el cas de compra de la targeta; les aplicacions T-mobilitat i FGC T-mobilitat (disponible properament); i els punts d’atenció de la xarxa de transport públic. Els canals de venda de TMB (màquines d’autovenda, web TMB i TMB App) començaran a vendre els títols de 2 i 3 zones el divendres 8 de juliol.

<strong>Nous punts d’atenció T-Mobilitat a Terrassa i Mataró</strong>

Rodalies incorpora des d’aquesta setmana nous punts d’atenció preparats per dur a terme tràmits T-mobilitat, i que estaran ubicats a les estacions de Terrassa i Mataró. Atendran de dilluns a divendres feiners, de 9 a 16.30 hores, en el cas de Terrassa, i de 9 a 13 hores, en el cas de Mataró. En tots dos centres ho faran sense cita prèvia. Aquests dos punts se sumen als sis que Rodalies ja té oberts i preparats per a la T-mobilitat des de fa mesos a la primera corona. En total, l’operador ferroviari ofereix a les persones usuàries vuit punts on fer tràmits del nou sistema.